Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Legea Big Brother

In jos

Legea Big Brother Empty Legea Big Brother

Mesaj  Alex F Sam Aug 04, 2012 2:52 pm

Va scriu acum documentul ce il prezentam in urma cu aproximativ 2 ani dar nimeni nu a luat acest document in serios , ei bine legea Big Brother asa cum se numeste a intrat pe data de 06.06.2012 in vigoare si sa aprobat inclusiv de parlamentul Romaniei , acum companiile de telefonie mobil sunt obligate ca timp de cel putin 6 luni sa retina toate convorbirile telefonice ale dvs. intro larga baza de date foarte sofisticata iar in caza ca faceti ceva ilegal aceste inregistrati pot fii folosite impotriva dvs. la tribunal ca proba legala , sa votat o lege despre dvs. nici nu stiati ca exista , spunetile tuturor ce lege sa votat la data mai sus mentinuta . Poate in viitor o sa fiti mult mai atenti pe cine votati la parlamentare sau la locale . Chiar dacă încalcă drepturile omului, legea “Big Brother” a fost adoptată . Camera Deputaţilor a adoptat, cu 197 de voturi “pentru”, 18 voturi “împotrivă” şi 13 abţineri, proiectul legii privind reţinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de reţele publice de trafic de telefonie şi internet, cunoscută ca Legea “Big Brother”. Proiectul a fost respins de Senat, în decembrie 2011, insa camera deputatilor a trecut aceasta lege ca fiind "legala si perfect constitutionala" in vigoare cu legile si constituria Romaniei .
Legea Big Brother, adoptata de deputati. Operatorii de telefonie si internet sunt obligati sa stocheze timp de sase luni anumite date ale abonatilor
Potrivit proiectului de lege, care se va aplica atat persoanelor fizice, cat si celor juridice, vor fi stocate date privind sursa si destinatia unei comunicari, fie ca este vorba de un apel telefonic, e-mail sau sms, precum si date privind data, ora si durata respectivei comunicari. De asemenea, vor fi stocate datele necesare pentru identificarea tipului de comunicare, a echipamentului de comunicatie al utilizatorului, precum si date pentru identificarea locatiei echipamentului de comunicatii mobile. Aceste informatii se pastreaza timp de 6 luni de la data efectuarii comunicarii, urmand ca la finalul acestei perioade sa fie distruse ireversibil.
Totusi, se stabileste expres ca legea nu vizeaza continutul comunicarii sau informatiilor consultate in timpul utilizarii unei retele de comunicatii electronice.
Potrivit proiectului de lege adoptat de deputati, informatiile stocate de operatori vor fi utilizate "in cadrul activitatilor de prevenire,de cercetare, de descoperire si de urmarire penala a infractiunilor grave sau pentru rezolvarea cauzelor cu persoane disparute ori pentru punerea in executare a unui mandat de arestare sau de executare a pedepsei".
Respins de Senat in decembrie 2011, acest proiect de lege nu este o noutate in Romania. La sfarsitul anului 2008, Parlamentul Romaniei a adoptat Legea nr. 298/2008 privind retinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicatii electronice destinate publicului sau de retele publice de comunicatii.
Legea avea la baza Directiva europeana 2006/24/CE, adoptata in 2006, care prevede obligatia furnizorilor de servicii de comunicatii electronice destinate publicului sau de retele publice de comunicatii de a asigura crearea unor baze de date in vederea pastrarii, pe o perioada de timp cuprinsa intre 6 si 24 de luni, sub rezerva conditiilor prevazute de directiva, cu scopul ca aceste date sa fie folosite pentru prevenirea, cercetarea, descoperirea si urmarirea penala a infractiunilor si, in special, a criminalitatii organizate.
Insa, in octombrie 2009, Curtea Constitutionala a hotarat, prin Decizia nr. 1258, ca prevederile acestei legi sunt neconstitutionale, iar actul normativ a fost abrogat.
Amenzi de milioane de euro pentru Romania daca nu adopta Legea Big Brother
Totusi, Romania are in continuare obligatia de a transpune in legislatia autohtona directiva europeana amintita. Mai mult decat atat, potrivit unui raport al deputatilor de la Comisia juridica, Comisia Europeana a declansat in iulie 2011 procedura de infringement (incalcare a dreptului comunitar) impotriva Romaniei pentru netranspunerea in dreptul intern a Directivei 2006/24/CE.
In prezent Romania se afla in etapa a II-a a procedurii de infringement, Comisia Europeana solicitand Guvernului Romaniei, prin emiterea avizului motivat din data de 27 octombrie 2011, sa ia masuri in vederea asigurarii conformitatii depline cu normele Uniunii Europene in domeniul pastrarii datelor.
Raportul deputatilor arata ca, in data de 22 martie 2012 Comisia Europeana a avertizat Guvernul Romaniei ca, in cazul in care actiunea va ajunge in fata Curtii de Justitie a Uniunii Europene, Comisia va solicita Curtii impunerea de sanctiuni, care pot ajunge la sume considerabile, respectiv suma forfetara minima de aproximativ 1 710 000 euro si plati cu titlu cominatoriu de aproximativ 44.770,32 euro pentru fiecare zi de intarziere de la data pronuntarii Hotararii de condamnare, pana la transpunerea completa a directivei.
Ce se intampla mai departe cu legea votata de deputati?
Camera Deputatilor este for decizional in ceea ce priveste Legea Big Brother, ceea ce inseamna ca proiectul si-a incheiat parcursul legislativ in Parlament.
In continuare, legea este trimisa la promulgare presedintelui Romaniei, Traian Basescu. El o poate promulga, caz in care legea va fi publicata in Monitor si va putea fi aplicata. Insa, presedintele are de asemenea dreptul sa trimita legea inapoi in Parlament pentru a fi dezbatuta din nou.
ATENTIE ! Legea Big Brother o lege care te poate baga la inchisoare in urma interceptarilor telefonice efectuate asupra dvs. si retinute in baza de date .
Alex F
Alex F
Owner Fondator
Owner Fondator

Mesaje : 195
Data de inscriere : 05/08/2010
Varsta : 40
Localizare : Bucuresti

https://toataromania.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum